O klubu‎ > ‎

Zgodovina

NTK Burja Ajdovščina je bil ustanovljen leta 1985.

Prvi namiznoteniški zvoki loparjev članov NTK Burja so se slišali iz Doma kulture v Ajdovščini. Kasneje se je klub udomačil v prostorih večnamenskega prostora SŠ Vena Pilona v Ajdovščini, kjer se "pinkponk" igra še danes.

V začetku bilo organizirano tekmovanje med posameznimi skupinami oz. ekipami zgornje Vipavske doline. V tekmovanje so bile vključene ekipe iz Ajdovščine, predvsem ekipa ustanoviteljev iz Ribnika, posameznih vasi Slap, Gradišče pri Vipavi, Kamnje ter ekipe posameznih podjetij - Primorje, Fructal, Tekstina. Kasneje se je ekipno tekmovanje spremenilo v tekmovanje posameznikov. Na ta način se je vzpostavila Medobčinska namiznoteniška rekreativna liga (MONTRL) v katero so bili vključeni vsi člani NTK Burja iz občin Ajdovščina in Vipava. Tovrstno tekmovanje poteka še danes in sicer vsak četrtek od 19h dalje.

Za podmladek in večjo razpoznavnost "pinkponka" klub skrbi tudi z redno vadbo mlajših in sicer v sklopu krožkov na OŠ.

Klub vsako leto v začetku pomladi organizira turnir na državnem rekreativnem nivoju, kjer se zbere okrog 100 tekmovalcev in celotne Slovenije. Poleg tega klub s tremi ekipami sodeluje v regionalnem tekmovanju. V Primorsko namiznoteniško ligo so vključene ekipe Burja veterani, Burja mladi ter ekipa Kamnje. Naj omenimo, da regionalno tekmovanje organizirajo in vodijo člani NTK Burja.
Comments