Obvestila‎ > ‎

Božični turnir osvojil domačin Davor Pejakić

objavljeno: 21. dec. 2013, 13:10 avtor: Denis Crnilogar   [ posodobljeno 21. dec. 2013, 16:08 ]
V četrtek 19. 12. 2013 se je v Ajdovščini odvijal tradicionalni Božični turnir v namiznem tenisu. Organizator tekmovanja je že vsa leta Kamenjski odsek domačega kluba NTK Burja. V vlogi organizatorja je Boris Vodpivec, ki s svojimi pomočniki - Peter in Žiga Vodpopivec, Dušan Božič in vodja tekmovanja Denis Črnilogar - skrbijo za prijetno vzdušje, pogostitev in nagrade za najboljše.

Tekmovanja se je letos udeležilo 32 tekmovalcev iz Primorske regije. Poleg rekreativnih igralcev sta bila prijavljena tudi dva igralca, ki aktivno trenirata namizni tenis. Tako Tjaš Tance kot domači up Davor Pejakić sta upravičila vlogo favorita in se srečala v finalu, čeprav sta se morala v polfinalu precej potruditi. V polfinalu je Tjaš z rezultatom 3:1 premagal domačina Denisa Črnilogarja, Davor pa bivšega tekmovalca Slavka Pavlina iz Nove Gorice (3:2). Najprej sta se za 3 mesto  "udarila" Pavlin in Črnilogar. Po pravi drami in z najmanjšo razliko v setih je z rezultatom 3:2 svoje dolgoletne izkušnje vnovčil Slavko Pavlin. V velikem finalu, kjer ni manjkalo atraktivnih in zanimivh točk, pa je s 3:2 slavil 15 letni Davor in domov odnesel dva pokala - prehodnega in zmagovalnega. Ker je tekmovanje potekalo relativno hitro, zaradi postavljenih 8 miz, smo organizirali tudi tekmovanje v tolažilni skupini. Medaljo je osvojil Zdenko Čargo iz Ročinja, potem ko je v finalu premagal Gorazda Nastrana iz Postojne.


Po razglasitvi nagrad najboljšim in obveznim slikanjem (slike so v zavihku fotografije) se je organizator vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo ter jim voščil vesele praznike.

Končni vrstni red:
1. Davor Pejakić
2. Tjaš Tance
3. Slavko Pavlin
4. Denis Črnilogar

Tolažilna skupina:
1. Zdenko Čargo
2. Gorazd Nastran

Comments