PNTL - Primorska namiznoteniška liga

Na tej podstrani so objavljene vse novice povezane s Primorsko namiznoteniško ligo.

PNTL 2017/18 - končna lestvica

objavljeno: 5. okt. 2018, 12:46 avtor: Denis Crnilogar

skupina A

1. Gorica I
2. AŠK Kras Zgonik
3. Jadram Morje Izola
4. Burja mladi Ajdovščina
5. NTK Škofije
6. Pobarvani črnolasci NG

skupina B

1. Gorica II
2. Kamnje
3. Partizan Koper
4. Torbarji Postojna
5. Burja veterani Ajdovščina
6. SPIN Gorjansko

PNTL 2016/17 - 4. krog 24. 12. 2016

objavljeno: 6. jan. 2017, 11:13 avtor: Denis Crnilogar

V B skupini so smo dobili jesenskega prvaka - Torbarji iz Postojne so suvereno odpravili goste iz Gorjanskega. Kapetanka Jasna je po tekmi poslala poročilo: v sila vetrovni Postojni smo uspešno zaključili jesenski del naše B lige. Sicer pa so Gorjanci burje vajeni, tako kot mi, zato se niso prestrašili in so z velikim optimizmom napadali Postojnčane za zelenimi mizami  in jim ukradli kar nekaj setov, igri pa samo dve. Glažarjevo preklinjanje (on je izgubil obe partiji) se je slišalo na daleč, a zanesljivi Nadoh in Kenič ter moja malenkost nismo pustili, da pride do kakšnega presenečenja. Rezultat 8 : 2. Zdaj se nam bo prileglo malo počitka za praznike, potem pa spet naprej...

V Ajdovščini se je v istem tednu igralo 3. kolo skupine B med ekipama Burja veterani in Partizani iz Kopra. Ajdovci so za potrditev drugega mesta potrebovali zmago. Partizani, neverjetno kako jim ime pristoji :), so prikorakali v dvorano z najboljšo četo, med katerimi je bila tudi odlična "snajperka" Nada Strehovec. Gverilski dvoboji so se razplemteli. Domačini so s svojo taktiko dobro branili svoje ozemlje in srečno odbijali vse napade. Na koncu so Koprčani le kapitulirali in se vrnili v domačo bazo z novimi strateškimi spoznanji. Igralci Burje so slavili na skoraj vseh 10 frontah - dobili so jih devet, gostje iz obale pa eno, ki jim bo za vzpodbudo za nove boje. Na koncu tekme je komandir Partizanov Sašo Olup povedal, da je sicer bitka izgubljena a "vojna" še zdaleč ni končana :).

V skupini A se je igralo 4., predzanje kolo jesenskega dela. 
V Gorici domačini niso dovovlili presenečenja in slavili z rezultatom 6:4. Kapetan gostov, Boris Vodopivec, je v minimalnem porazu videl veliko svetlih točk, ki jih bo skušal izkoristiti v povratnm dvoboju.

Na Škofijah so gostovali prvi favoriti letošnje PNTL člani ekipe Kras Zgonik. Suvereno so odpravili domačine in slavili zmago z 8:2. Po tekmi je kapetan domače ekipe Marko Pribac povedal: gostje so potrdili, da so zasluženo na prvem mestu lestvice saj so tudi na Škofijah ostali neporaženi. Domačini so začeli presenetljivo dobro in bili dostojen nasprotnik do rezultata 2:2. Potem so se pa gostje očitno dokončno ogreli in niso gostitelju izpustili niti točke več.
Simpatična ekipa Škofij bo svojo priložnost iskala v naslednjem krogu po novem letu - srečali se bodo namreč s svojimi sosedi na lestvici.

V Ajdovščini je bilo tudi zelo zanimivo. Domači člani ekipe Burja mladi so pričakali goste iz Izole (Jadra morje) z enim od svojih najzversteših navijačev - spodbujati jih je prišel Marcel Premrl - ki je odlčino spodbujal svoja najljubša igralca Dejana in Denisa P. Dvoboji so bili večkrat tudi prekinjeni, saj je navijač oz. mali huliganček, večkrat vdrl na prizorišče. Prijazni gostje iz Izole so se simpatičnemu Marcelu le nasmejali ter vzeli v zakup, da so v gosteh. Na podlagi fantastičnega navijanja so domačini le vzeli skalp Izolanom ter slavili s končnim rezultatom 7:3. Najboljši igralec tekme je bil najmlajši vendar najmočnejši domači igralec, skoraj orkan :) - Davor Pejakić.

Po novem letu nadaljujemo s tekmovanjem ... do takrat vam voščim mirne in vesele praznike ter zdravo in uspešno leto 2017!

SREČNO!

PNTL 2016/17 - 3. krog 30. 11. 2016

objavljeno: 6. jan. 2017, 11:11 avtor: Denis Crnilogar

Prejšnji teden so ekipe letošnje Primorske lige zakorakali v drugo polovico jesenskega dela. Tekmovanje poteka po začrtani poti in ravno s pravo, rekreativno hitrostjo - med posameznimi koli imamo dovolj časa za piljenje tehnike in postavljanje taktičnih zamisli za naslednjega tekmeca :).

V skupini A se je prejšnji teden odvijal tretji krog.
Zelo zanimivo je bilo v Vrtovinu, kjer domuje ekipa Kamenj. Vodja ekipe, vsestranski športnik in kapetan Boris Vodopivec je poslal zanimivo poročilo: 
Kljub nekoliko mrzli dvorani, so dvoboji potekali na visokem nivoju. Ekipa Kras Zgonik se je uspešno zoperstavila domači ekipi Kamenj, ki je tokrat igrala v popolni postavi - Iris Rakuša, Dušan Božič, Čučič Martin in oba Vodopivca Peter in Boris. Če odštejemo nenapovedan izpad gledalca v dvorano, lahko rečemo, da smo se vsi trudili po najboljših močeh. Ekipa Kras Zgonik bo v letošnjem letu kotirala visoko v naši ligi. Izpadov "alla" Tokič ni bilo, smo pa na koncu tekme zmagovalcem izdali recept za Irisine "picete"!

Tudi v Novi Gorici je bilo pestro. Gorica II je gostila "mladince" iz Wajdušne, ki so se domačinom zoperstavili v najmočnejši postavi - za ekipo so namreč igrali vsi štirje D-ji :). Že v prvem krogu se je odvijal derbi večera - pomerila sta se izkušeni Slavko Pavlin in mladi nadobudnež Davor Pejakić. Dvoboj je bil izredno izenačen in nekaj točk je bilo res izjemnih - z rezultatom 3:2 je na koncu slavil Davor. Kapetana obeh ekip sta med dvobojem malce premešala karte, tako da so bili zadnji trije dvoboji odločilni. Druge zmage v sezoni so se, z dvema zmagama v zadnjih treh dvobojih, razveselili člani ekipe Burja mladi in tako slavili z rezultatom 7:3.

Obalni derbi med Izolani in Škofjoti je bil odigran včeraj. Tekma je bila po poročanju kspetana Matjaža zelo iznečana. Malce več zbranosti so v ključnih trenutkih zadnjih dvobojev prikazali gostje iz Škofij, ki so slavili z rezultatom 6:4. Škofjoti so tako osvojili prvi par točk v sezoni, za kar jim čestitamo. Sicer je bil najboljši posameznik domačin Miha Režun, ki je sodeloval pri vseh štirih točkah. Fantje iz drugega konca primorja so enakovredno prispevali k zmagi, saj je vsak dobili po dva dvoboja - igrali so v postavi Greblo, Žigon in Andrea. Še bolj izenačeno je bilo po dvoboju na pogostitvi - bilo je sedem podaljškov na kar sta se vodja ekip odločila, da prizorišče  pogostitve zapustijo z remijem :) ... in so šli ... vsak na svoj konec :).

V skupini B kraljujejo Torbarji iz Postojne. Tokrat so obe točki osvojili v Kopru pri Partizanih. Srečanje se je odvijalo v prostorih CDA v Kopru. Končni rezultat je bil 8:2 v korist gostov. Kapetan Sašo je v intervjuju po koncu tekme povedal, da so se trudili po najboljših močeh, vendar kdor je boljši je pač boljši in nato iskreno čestital kapetanki Jasni. 

Druga tekma med Gorjanskim in Veterani iz mesta burje je bila veliko bolj izenačena. Z najmanjšo zmagovalno razliko so na koncu le slavili gostje - 6:4. Povratni dvoboj bo še zelo zanimiv - še posebej, če vemo kakšna kri teče po kraševskih žilah :).

V Miklavževem tednu sledijo dvoboji 4. kroga v skupini A, v skupini B pa bomo sredi decembra dobili jesenskega prvaka ...

PNTL 2016/17 - 2. krog 12. 11. 2016

objavljeno: 6. jan. 2017, 11:10 avtor: Denis Crnilogar

V drugem krogu se je derbi odvijal na Krasu, kjer so gostovali Izolani. Kraševci in kapetanka Sonja je svojo ekipo odlično pripravila in motivirala, saj so vse točke ostale doma v Zgoniku. Zmago so si priborili z rezultatom 6:4. Ekipa AŠK Kras je sedaj  edina ekipa s polnim izkupičkom in sami kraljujejo na vrhu lestvice. Z dvema odmevnima zmagama so delnice v boju za končno zmago kraševcem močno narasle ...

Drugi, tudi precej izenačen dvoboj je bil na Škofijah, kjer so domačini pričakali malce ranjeno ekipo Gorice II. Goričani so namreč v prvem kolu doma prepustili obe točki tekmecem iz Zgonika. Tokrat so očitno zavihali rokave in iz obale prinesli obe točkil. Za Škofjote je to prva tekma sezone in njihovi motorji najbrž še ne delujejo na delovni temperaturi.

Podobno velja za ekipo Burja mladi, ki so svojo prvo in težko prigarano točko osvojili v Vrtovinu pri ekipi Kamenj. Dvoboj je bil res zelo izenačen, saj sta obe ekipi imeli dovolj priložnosti, da bi osvojili poln izkupiček. Z delitvijo točk obe ekipi ostajata v igri za najvišja mesta. 

Naslednji krog sledi čez 14 dni. Še prej oz. v prihahajočem tednu bosta celili rane ekipi Burja mladi in NTK Škofije - ekipi bosta namreč v četrtek odigrali preloženo tekmo 1. kroga. O končnem rezultatu vas obvestim.

PNTL 2016/17 - 1. krog 29.10.2016

objavljeno: 6. jan. 2017, 11:08 avtor: Denis Crnilogar   [ posodobljeno 6. jan. 2017, 11:08 ]

V skupini A so v začetku tekmovanja svojo dobro formo pokazali Izolani in kraševci. Izolani so izkoristili dober veter in ekipo Kamenj prehiteli po levi in po desni strani ... je pa vprašanje kako bi se končalo, če bi bila bonaca in bi vrhunsko pripravljen gorski kolesar Martin izkoristil brezvetrje ... 
V Novi Gorici je v izenačeni tekmi ekipa Zgonika imela malce boljši večer in iz Gorice odnesla dragoceni točki ...
Tekma med Burjo mladimi in NTK Škofijami je po dogovoru preložena na datum 17. 11. 2016.

V skupini B sta suvereno slavili ekipi Torbarjev in kraševcev iz Gorjanskega. Oboji so tekmecem presenetljivo zavezali kravato. V Kopru so partizani brez svojih dveh najboljših igralcev bili nemočni proti razigrani ekipi Gorjanskega - to je njihov najboljši rezultat odkar sodelujejo v PNTL - čestitke!
V tekmi med Postojnčani in veterani Burje so domačini z rezultatom jasno dali vedeti, da se pinkponk igra celo leto, ne samo v jesensko - zimskem času. Davek so ajdovci drago plačali, saj jim ekipa, ki jo uspešno vodi mladenka Jasna, ni prepustila niti ene točke.

Rezultati so odličen obet za zanimivo nadaljevanje tekmovanja ... časa za povratne tekme, "revanše in nova dokazavanja bo več kot dovolj. Naslednji krog v skupini A sledi po počitnicah v skupini B pa čez tri tedne. Do takrat dobro trenirajte in uživajte v jeseni ...

11. krog

objavljeno: 24. dec. 2014, 01:06 avtor: Denis Crnilogar

V zadnjem 11. kolu je bilo kar nekaj napetih tekem.

Na Kraškem derbiju so svojo kakovost pokazale/i pinkponkašice iz Zgonika in s 7:3 premagale sosede iz Gorjanskega. Po pričevanju kapetanke Sonje so tudi igralci SPIN-a prikazali odlične igre in svojo kraško trmo :).
V Izolskem Arrigoniju se je odvijal derbi ekip iz zgornjega dela lestvice med ekipama Jadra Morje in Gorica I. Končni rezultat 1:9 je pokazal, da je Gorica I zasluženo na prestolu Primorske lige. 
V Ajdovščini sta tekmovali obe Ajdovski ekipi. Veterani so se srečali s Šempasom, mladci pa z oslabljenimi Škofijami. Veterani so morali čestitati gostom za gladko zmago 2:8, fantje iz Škofij pa so si točko prislužili v zadnji tretjini tekme, potem ko so zaostajali z 2:5, končni rezultat Burja mladi - NTK Škofije 5:5.
Kamenjci so zadnji vlak za vstop v skupino A lovili v Novi Gorici pri ekipi Gorica II. Za veliko presenečenje jim zmanjkalo zelo malo. Z remijem 5:5 so mesto v zgornjem delu lestvice potrdili domačini.

Dve tekmi v prvem delu lige sta se na žalost zaključili za zeleno mizo. Lepo bi bilo in seveda če obstaja interes lahko obe tekmi odigrate naknadno. 

Na koncu naj vsem voščim vesele in mirne praznike ter prijeten vstop v novo leto ...

11. kolo - rezultati

objavljeno: 17. dec. 2014, 05:08 avtor: Denis Crnilogar   [ posodobljeno 18. dec. 2014, 03:17 ]

Jadra Morje Izola - Gorica I - 1 : 9
Burja mladi - NTK Škofije - 5 : 5
Gorica II - Kamnje - 5 : 5
AŠK Kras Zgonik - SPIN Gorjansko - 7 : 3
Burja veterani - Šempas - 2 : 8

10. krog

objavljeno: 17. dec. 2014, 05:05 avtor: Denis Crnilogar

10. krog je bil ponovno zelo privlačen in nekateri rezultati presenetljivi. V Novi Gorici sta se srečali obe Gorici. Suvereno je slavila Gorica I, ki je igrala brez 1. igralca lige Bernardinija - končni rezultat 7:3 . Najbolj presenetljiv je bil poraz prvega igralca Gorice II Slavka Pavlina, ki ga je porazil zimzeleni Zdenko Čargo iz Ročinja - čestitke Zdenko :).

Istočasno kot se je odvijal mestni derbi so se na ostalih dveh mizah potili igralci in igralke Šempasa in AŠK Kras iz Zgonika. S 6:4 so slavili Kraševci. Šempasci so se kot pravi kavalirji odločili, da bodo raje blesteli za drugo mizo, pogrnjeno mizo :).

V Ajdovščini se je bil boj za sam vrh med domačim mladci in igralci Jadra Morje. Po zaostanku s 3:1 so se domači zbrali in na koncu srečno slavili s 6:4. Z istim rezultatom bi lahko slavili tudi Izolani, saj so zadnji dve tekmi izgubili z rezultatom 3:2, s tem da sta oba igralca Izole v zadnjem setu krepko vodila.

V sredo se je odvijala tudi tekma med ekipama Kamnje in Burja Veterani. S 7:3 so slavili Kamenjci, ki so igrali brez kapetana Vodopivca. Le-ta je po pripovedovanju konkurenčnih ekip "špijonu" v Novi Gorici, kjer so igrale kar 4 ekipe iz PNTL.

Žal pa smo se tudi v tem kolu srečali z najbolj perečim problemom v letošnji sezoni - prestavljanje tekem. Tokrat je "višja sila" preprečila prihod Torbarjev iz Postojne na Gorjansko k tamkajšnji ekipi. V ekipi SPIN Gorjansko so se odločili, da se, glede na pravilnik, tekme bodo prestavili.

Sprašujem se v katero smer pljuje naša liga, če se niti med sabo ne znamo pogovarjati in dogovarjati, kaj šele, da bi bili tolerantni eden do drugega - ne glede na pravilnik!

PNTL 2014/15 - 10. krog - rezultati

objavljeno: 10. dec. 2014, 22:56 avtor: Denis Crnilogar   [ posodobljeno 6. jan. 2017, 11:35 ]

Burja mladi - Jadra Morje Izola - 6 : 4
Gorica I - Gorica II - 7 : 3
Šempas - AŠK Kras Zgonik - 4 : 6
Kamnje - Burja veterani - 7 : 3
SPIN Gorjansko - Torbarji Postojna - 10 : 0 (bb)

PNTL - 9. kolo

objavljeno: 7. dec. 2014, 05:26 avtor: Denis Crnilogar

Tekme v 9. kolu so bile nadvse zanimive in izenačene, kot se za takšno ligo tudi spodobi :).

V torek se je v Izoli odvijal obalni derbi med Jadralci iz morja in Škofijami :). Z izidom 6:4 so slavili domačini in tako na lestvici prehiteli "sosede" iz Škofij.
Drugi derbi se je odvijal v Novi Gorici, kjer je domačim dragoceno točko v zadnji igri, potem ko je zaostajal z dve proti ena, priigral neuničljivi junak Jordan Jakin - končni rezultat Gorica II Burja mladi 5:5. Tudi v drugi sredini tekmi so se srečali Ajdovci in Goričani. Burja veterani so gostili ekipo Gorica I. Vodilni na lestvici so v mesto burje prišli brez svojih "Italijanov" in za las odnesli zmago - 6:4. Kot pravi joker se je izkazal domačin Matjaž Krašna, ki je bil za svojo ekipo pravi navdih.
Tretji derbi 9. kroga se je na fantovski dan odvijal na Krasu v Zgoniku, kjer se je odvijala tekma za najbolj iskano mesto v ligi - 6. mesto. Domačini se niso dali in prepričljivo slavili s 7:3. Prvič v tej sezoni je bil poražen prvi lopar Kamenj Martin Čučič. Premagala ga je prvakinja in kapetanka AŠK Kras Sonja Milič. S to zmago so Kraševci skočili na 6. mesto.
Zadnja tekma 9. kola je bila v petek v Postojni, kjer so se Torbarji pomerili z ekipo Šempasa. Poslovili so se s prijateljskim rezultatom 5:5. Rezultat je toliko bolj zanimiv, ker se bodo dobljene točke prenesle v drugi del tekmovanja. Kot kaže bo tudi v skupini B spomladi nadvse zanimivo.

Miklavžev pozdrav :)

1-10 of 20