PNTL 2016/17 - 3. krog 30. 11. 2016

objavljeno: 6. jan. 2017, 11:11 avtor: Denis Crnilogar
Prejšnji teden so ekipe letošnje Primorske lige zakorakali v drugo polovico jesenskega dela. Tekmovanje poteka po začrtani poti in ravno s pravo, rekreativno hitrostjo - med posameznimi koli imamo dovolj časa za piljenje tehnike in postavljanje taktičnih zamisli za naslednjega tekmeca :).

V skupini A se je prejšnji teden odvijal tretji krog.
Zelo zanimivo je bilo v Vrtovinu, kjer domuje ekipa Kamenj. Vodja ekipe, vsestranski športnik in kapetan Boris Vodopivec je poslal zanimivo poročilo: 
Kljub nekoliko mrzli dvorani, so dvoboji potekali na visokem nivoju. Ekipa Kras Zgonik se je uspešno zoperstavila domači ekipi Kamenj, ki je tokrat igrala v popolni postavi - Iris Rakuša, Dušan Božič, Čučič Martin in oba Vodopivca Peter in Boris. Če odštejemo nenapovedan izpad gledalca v dvorano, lahko rečemo, da smo se vsi trudili po najboljših močeh. Ekipa Kras Zgonik bo v letošnjem letu kotirala visoko v naši ligi. Izpadov "alla" Tokič ni bilo, smo pa na koncu tekme zmagovalcem izdali recept za Irisine "picete"!

Tudi v Novi Gorici je bilo pestro. Gorica II je gostila "mladince" iz Wajdušne, ki so se domačinom zoperstavili v najmočnejši postavi - za ekipo so namreč igrali vsi štirje D-ji :). Že v prvem krogu se je odvijal derbi večera - pomerila sta se izkušeni Slavko Pavlin in mladi nadobudnež Davor Pejakić. Dvoboj je bil izredno izenačen in nekaj točk je bilo res izjemnih - z rezultatom 3:2 je na koncu slavil Davor. Kapetana obeh ekip sta med dvobojem malce premešala karte, tako da so bili zadnji trije dvoboji odločilni. Druge zmage v sezoni so se, z dvema zmagama v zadnjih treh dvobojih, razveselili člani ekipe Burja mladi in tako slavili z rezultatom 7:3.

Obalni derbi med Izolani in Škofjoti je bil odigran včeraj. Tekma je bila po poročanju kspetana Matjaža zelo iznečana. Malce več zbranosti so v ključnih trenutkih zadnjih dvobojev prikazali gostje iz Škofij, ki so slavili z rezultatom 6:4. Škofjoti so tako osvojili prvi par točk v sezoni, za kar jim čestitamo. Sicer je bil najboljši posameznik domačin Miha Režun, ki je sodeloval pri vseh štirih točkah. Fantje iz drugega konca primorja so enakovredno prispevali k zmagi, saj je vsak dobili po dva dvoboja - igrali so v postavi Greblo, Žigon in Andrea. Še bolj izenačeno je bilo po dvoboju na pogostitvi - bilo je sedem podaljškov na kar sta se vodja ekip odločila, da prizorišče  pogostitve zapustijo z remijem :) ... in so šli ... vsak na svoj konec :).

V skupini B kraljujejo Torbarji iz Postojne. Tokrat so obe točki osvojili v Kopru pri Partizanih. Srečanje se je odvijalo v prostorih CDA v Kopru. Končni rezultat je bil 8:2 v korist gostov. Kapetan Sašo je v intervjuju po koncu tekme povedal, da so se trudili po najboljših močeh, vendar kdor je boljši je pač boljši in nato iskreno čestital kapetanki Jasni. 

Druga tekma med Gorjanskim in Veterani iz mesta burje je bila veliko bolj izenačena. Z najmanjšo zmagovalno razliko so na koncu le slavili gostje - 6:4. Povratni dvoboj bo še zelo zanimiv - še posebej, če vemo kakšna kri teče po kraševskih žilah :).

V Miklavževem tednu sledijo dvoboji 4. kroga v skupini A, v skupini B pa bomo sredi decembra dobili jesenskega prvaka ...
Comments